Svenska klassiska fotbollsklubbar

Om vi tar och snackar om klassiska fotbollsklubbar så självklart så kommer IFK Norrköping upp som en av dessa. Ända sedan 1897 så har Idrottsföreningen Kamraterna dominerat i Norrköping. Med 13 SM guld så kan man ranka denna förening som en av de bättre i vårt avlånga land.

IFK Norrköping

Vi har tidigare skrivit om klassiska Peking som det brukar kallas i folkmun på denna sajt.  Det var under åren 1940-1960 som laget hade en storhetstid och byggde upp ryktet om föreningen. Innan 2010 så låg föreningen illa till och var nederlagstippade. Men de vände och kvalificerade än en gång för den Allsvenska serien. Med gott självförtroende så värvades en del spelare till laget. Med detta så har man återigen visat sig vara värdiga sin plats i Allsvenskan.

Andra klassiska klubbar

Andra som vi kan räkna till klassiska fotbollsklubbar är bland annat Djurgårdens IF, AIK, BK Häcken, Hammarby IF och IFK Göteborg för att nämna några. Många av de klubbar vi räknat upp startade i slutet av 1800 talet vilket innebär att det finns en lång historia bland många svenska klubbar. Förutom dessa klassiska fotbollsklubbar så finns det mängder med små klubbar som gör att barn och ungdomar aktiveras i fotbollens ädla konst.