Kläder och utrustning för dig som cykeltränar

Cykling är en idrott som har vuxit mycket i popularitet de senaste åren. Det är ett bra sätt att träna konditionen på och det finns olika cykelsporter du kan utöva.

Du som cykeltränar behöver en del utrustning och även rätt kläder för att det ska vara bekvämt att cykla. Vill du hitta bra och prisvärda produkter kan du ta en titt på nätet.

Olika typer av cykling

Det finns många olika typer av cykelsporter du kan ägna dig åt. Det som har blivit allra mest populärt är troligtvis landsvägscykling och mountainbiking. Trots att du utför båda idrottsformerna på en cykel, är det två helt olika typer av träning.

Du behöver en cykel anpassad för den typen av cykelträning du vill utföra. Det är också viktigt att du har rätt utrustning och framför allt rätt skydd. Även om det inte är lag för vuxna att använda hjälm är det starkt rekommenderat. Att använda cykelhjälm räddar liv. Tänk på att du sitter mycket oskyddad när du cyklar.

Ha koll på trafikreglerna

En cykel är ett fordon och cyklar du bland andra fordon eller gångtrafikanter behöver du ha koll på trafikreglerna. Om du cyklar på landsväg gäller samma regler för dig som för bilar.