För dig som styrkelyftare

Gillar du att lyfta tungt? Att känna pulsen stiga och att din kropp jobbar fullt ut för att utvecklas till ditt bästa jag? När du tränar hårt behöver du vara varsam med kroppen. Liksom den oerfarne löparen löper störst risk att skada sig, krävs det erfarenhet och en noggrannhet för att inte ta skada vid styrketräning.

Välj rätt utrustning

Vid styrketräning är det viktigt att ha rätt utrustning. Genom att ta hand om kroppen och använda rätt tillbehör kan du ta dig längst. Vanliga träningstillbehör finns för att skydda lederna. De hjälper till att skydda dig från att ta skada och tillåter dig att träna längre utan uppehåll för skador. Andra träningstillbehör tillåter dig att lyfta tyngre vikter med mindre besvär. Köp det du behöver för att kunna göra ditt bästa.

Var noga med hållning

Såklart är träningstillbehör viktiga, men hållningen, eller tekniken, är minst lika viktig och blir mer avgörande desto mer man sätter på skivstången. God hållning kan vara svårt i början men när du har gjort det och lärt kroppen blir det en naturlig del av varje lyft. Nyttan med god hållning är att kroppen blir använd på bästa möjliga sätt vilket fungerar preventivt mot skador. Annars är det lätt hänt att ett snett lyft skadar armarna eller ryggen. Kolla in din spegelbild!