Spela på insider-tips

Vad som är ett insider-tips kan skilja sig ganska mycket åt beroende på hur man ser på det. Definitionen av ett insider-tips är att någon på insidan (exempelvis på ett finansiellt institut eller i ett fotbollslag) ger ett tips som den stora allmänheten inte känner till eller kan ta del av. När det kommer till finansiella insidertips så är dessa olagliga, då de kan ha väldigt stora ekonomiska konsekvenser för de som är inblandade. När det kommer till tips inom sportens värld kan man generellt säga att dessa inte är olagliga.

Olagligt med läggmatcher

Något som är illegalt i sportens värld är att en spelare satsar på att det andra laget ska vinna, alltså att det egna laget ska förlora. Varför det inte är tillåtet är ganska uppenbart eftersom det kan handla om att inom laget förstöra chanserna till vinst för att tjäna pengar. Däremot så kan man knappast säga att det är olagligt om du har en vän i ett fotbollslag som uppger att de sett väldigt bra ut på träningarna den senaste tiden. I det fallet kan det också handla om att din kompis har en känning på att en spelare som tidigare varit skadad kommer komma tillbaka och göra comeback till en viss match. Så länge det inte handlar om att någon spelare med flit försöker att förlora så är det lovligt, självklart kan det finns undantag och omständigheter som förändrar det, men i det stora hela så är det helt lugnt.

Bli expert

Vad du bör göra när du bettar på sport är att se till att bli en expert. Då gäller det att du alltid har den senaste informationen vad gäller exempelvis skadelistan och annat som är viktigt. Då är det så klart inte fel ifall du har någon kontakt som har insyn i en klubb och som kan ge dig information som allmänheten inte känner till. Då får du ett övertag gentemot alla andra, ett övertag som med lite flyt kan resultera i några riktigt stora och trevliga bettingvinster.