Arenor runt om i Sverige

Klart att varje stad ska ha sin egna arena och idag så är det oftas multiarenor som det är fråga om. Det är inte bara en enda sport som ryms i dagens arena. Arenorna har blivit vårt nya Folkets Park där allt samlas under ett och samma tak. Vintertid så samsas både hockeylag och artister om utrymmet och det ordnar mässor och event i våra arenor idag.

Som oftast så är det stora företag som sponsrar med sitt namn på arenan. Vi tar exemplet Örnsköldsvik och Modo Hockey som säkert många känner till. Den arena som byggdes där mellan 2004 och 2006 hade arbetsnamnet Evenemangsarenan då bygget började. Tillslut så blev det Swedbank som sponsrade och namngav hela stället fram till 2010 då det blev ett nytt sponsoravtal med företaget Fjällräven. Idag så är namnet Fjällräven Center. Arenan ligger alldeles vid havet på en udde och det är gångavstånd in till centrala Örnsköldsvik.

Förutom hockey så är det massor med andra arrangemang i Fjällräven Center. Det finns två restauranger i byggnaden, Guldbaren och Restaurang Victory som har öppet även under dagtid. Det finns också ett antal pubar som har öppet under matcher och andra evenemang. Arenan i sig har 7600 platser och full kapacitet vid andra evenemang som konserter och annat så går det att trycka in 9800 personer i arenan. Tre gånger har arenan varit skådeplats för Melodifestivalen och många andra artister har uppträtt här.