Tillbaka till toppen

Som bekant så är klassiska IFK sedan ett par säsonger nu tillbaka i Allsvenskan och det ser ut som att man är här för att stanna. En bit in i säsongen ligger så ligger man fortsatt i mittendelen av tabellen och på de 11 matcherna så har man gjort 15 mål, så målproduktionen är det inte något fel på hittills!

Återetablering

MålglädjeNågot av det svåraste som finns för ett klubblag som befinner sig på hög nationell nivå är att kunna komma åter till den högsta serien om man råkat ut för degradering till en lägre. Det beror på flera aspekter, inte minst den ekonomiska, eftersom reklam- och medieintäkter blir väsentligt mycket lägre – således har man inte möjlighet att betala ut lika höga löner och ha lika stor budget kring laget. Dessutom blir en klubb i andradivisionen givetvis inte lika attraktiv att spela i för spelare som platsar i en högre division.

En lika stor, om inte större utmaning än att ta steget upp igen, är att hålla sig kvar. Man möter plötsligt lag som under många år haft en stabilare ekonomi och större förutsättningar. Det tar några år innan man är på samma nivå.

Det har som sagt gått bra hittills för Peking och förhoppningsvis fortsätter det så. Vill du spela en slant på pekingseger eller bara läsa mer allmänt om fotboll så kan du göra detta hos Svenskaspelare.com. Där får du tips om de bästa oddsen och artiklar om nyheter inom fotbollens värld.