Idrottare från Norrköping

Norrköping som idrottsstad är mest känd för fotbollslaget IFK Norrköping och för Basketlaget Norrköping Dolphins. Bra så, men det finns även ett antal duktiga individer att lyfta fram, både från individuella idrotter och ifrån lagidrotter. Kanske är det någon eller några av följande du inte visste att de kommer ifrån Norrköping.

Inte "Pillan" men nog så väl en slalomåkarePernilla Wiberg

Pernilla Wiberg är den kanske mest kända utförsåkaren i Sverige efter den gode Ingemar Stenmark. Hon är född i Norrköping 1970 och har genom åren skördat mycket stora framgångar inom den alpina skidåkningen. Idag äger och driver hon Hotell Idre som är beläget i Dalarna och dessutom jobbar hon när det vankas alpint i rutan, som expertkommentator för SVT-sport för vinterstudions räkning.

Under hennes aktiva karriär blev det inte mindre än 24 världscupsegrar fördelat på alla de olika disciplinerna, men det var främst i slalom som de flesta segrarna kom. Förutom framgångarna i världscupen så lyckades Pernilla också med bedrifterna att ta fyra VM-guld, ett silver och ett brons, och dessutom två olympiska guld och ett silver. En av de mest framgångsrika svenska idrottarna genom tiderna.

Magnus Samuelsson

Magnus Samuelsson är en svensk fotbollsspelare, han skall inte förväxlas med hans namne som varit en av världens starkaste män. Magnus är född och uppvuxen utanför Norrköping och har gjort ett tiotal säsonger som mittfältare i IFK Norrköping där han debuterade 1990. År 2006 kan sägas vara Samuelssons framgångsrikaste säsong. I den sista matchen för säsongen säkrade han och hans dåvarande klubb Elfsborg segern i Allsvenskan och således blev Magnus Samuelsson svensk mästare i fotboll.