Fotbollsallsvenskan 2013

Den första omgången av Fotbollsallsvenskan 2013 drog igång 31 mars, och de lagen som hittills vunnit flest matcher är Malmö FF, Helsingborgs IF, IFK Göteborg och AIK. Sist i tabellen, som består av totalt 16 lag, ligger Syrianska FC. Av de två förra lagen som flyttades upp till Allsvenskan säsongen 2012 så är Åtvidabergs IF det enda lag som lyckats stanna kvar i serien.

Fotbollsallsvenskan

Nykomlingar för Allsvenskan 2013 är lagen Östers IF, IF Brommapojkarna och Halmstads BK. Senaste säsongen som Östers IF spelade i Allsvenskan var 2006. Senast för IF Brommapojkarna och Halmstads BK var 2010 respektive 2011. Ingen av nykomlingarna har spelare som är med i skytteligan eller assistligan. Däremot leder Östers IFs målvakt Joakim Wulff den allsvenska målvaktsligan.

Tobias Hyrsén som spelar i IFK Göteborg och Magnus Eriksson som spelar i Malmö FF är de spelare som gjort flest mål i Allsvenskan. Erik Hamrén, som är förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll, har talat mycket gott om Magnus Eriksson som kan ta plats som anfallsspelare inför VM-kvalet.

De två spelarna som tar täten i utvisningsligan är Jon Jönsson som spelar i IF Elfsborg och Peter Larsson som spelar i Helsingborgs IF. Båda har respektive blivit utvisade två gånger samt fått två gula kort.

Vem som vinner Allsvenskan och dess skytteliga kan du själv gissa på. Ta en titt på de aktuella oddsen på någon odds-sajt och kanske kan du tjäna en hacka på ditt favoritlag eller spelare.

Den avslutande fotbollsmatchen för Allsvenskan 2013 spelas den 3:e november.