Stadium Arena

I Norrköping finns givetvis andra saker att göra än att bara besöka Idrottsparken. Staden erbjuder mer än bara så. Om man fortsätter att se till det idrottsliga så kommer här en annan arena för just detta, och vad du där kan avnjuta – Stadium Arena.

Användning

Stadium Arena öppnades för bruk i december 2008 och är en kombinerad basket- friidrotts- och träningshall. Den används framförallt för inomhusfriidrott och för basket. När det är hemmamatch på schemat för Basketligalaget Norrköping Dolphins så är det denna plats som står värd för skådespelet. Arenan ägs också av Dolphins genom dotterbolaget Norrköpings Arena AB.

Förutom sport så kan arenan även användas vid konserter, mässor och liknande arrangemang. Den är så att säga en multiflexibel evenemangsarena.

Arenan har vid basketmatcher en kapacitet på cirka 3500 platser, men vid konserter kan den tänkas rymma ett större antal människor. Vid friidrottstävlingar så sjunker kapaciteten till cirka 1500 platser eftersom innerplanen kräver större plats än vid basketmatcher.

Ett av de största arrangemangen man hittills haft inbokade i arenan är inomhus-SM i friidrott, vilken man arrangerade i februari år 2013.

Stadium Arena ligger beläget på Himmelstalund, vilket är ett område i Norrköping motsvarande Lugnetområdet i Falun. I området finns förutom arenan även ishall, tennishall, curlinghall och annan bebyggelse för till exempel mässor.Stadium Arena ligger på Himmelstalund, det stora sportområdet i Norrköping med ishall, tennis- och curlinghallar, mässhallar med mera.