Uppleva fotboll utomlands

Den här sajten handlar inte bara om träning, den handlar minst lika mycket om kärleken till sporten överhuvudtaget. Och en del av den kärleken är titta på sporten och heja på sin favorit. Och för oss som älskar fotboll finns det nästan ingen bättre plats att uppleva det än i England.

England är lika tokiga i sporten som oss. I Sverige är fotboll i absoluta toppen på sportlistan, vi tycker om att spela och titta på sporten. Samma sak ser vi England förutom att fotbollen delar första plats med deras nationalsport cricket.

För att ta dig till England kan du flyga, det är den mest direkta vägen och går snabbast. Är du ute i tid kan du komma riktigt billigt undan. Vill du hellre kombinera resan med lite nöje kan du ta bilen eller tåget. Du får du även boka in en biljett på färjan för att komma till ön.

Passa på att köpa dina supporterprylar redan innan du åker. Priserna höjs extremt om du bestämmer dig att köpa en Tottenham matchtröja på plats i arenan. Du vill så klart få en sittplats på rätt sida om läktaren så du inte sitter mitt bland dina supporterkonkurrenter. Sådan information kan du fråga efter när du bokar matchbiljetten.

England har genom åren haft en del problem med huliganer i fotbollen som de jobbat hårt för att lösa. Ett sätt är att arenorna bara har sittplatser idag. Själva supporterklubbarna har också arbetat hårt för att tvätta bort sina huliganstämplar. Men det finns fortfarande grupper som är fotbollsfanatiker och driver varandra till aggressivitet. För att vara säker på att undvika dem ska du helt enkelt ta en taxi från arenan när matchen är över. Om du har på dig en matchtröja och det är motståndarnas supporterlag som visar tendens på bråk, stäng jackan och stoppa halsduken i fickan. Oftast är dessa huliganbråk mellan de två klubbarna, inte med vanliga civila på gatan så i överlag finns det liten risk till problem.