Hitta din träning

Alla är vi olika som människor och vi trivs med olika träningsformer. Det gäller att hitta din träning som du känner att du trivs med och som du kan utvecklas i och med. Det är bättre att byta träningsform om man känner att man inte trivs med det man håller på med.

Cykel

Du kanske inte har cyklat sedan du var barn och funderar att börja att cykla igen. Cykel är en bra träningsform och kan ge bra konditionsträning för dig. Om det är så att du har slängt bort din gamla cykel så får du kolla upp i någon cykelbutik efter vad som kan passa dig. Idag så har du mycket att välja bland jämfört med tidigare. Välj något som du känner passar dig och det du tänkt använda cykeln till.

Simning

Att simma är en skonsam träning för kroppen, det kan vara fantastiskt skönt att få komma ner i bassängen och simma några vändor. Du kan bli riktigt andfådd om du ger järnet några vändor och du bygger upp din kondition genom simning på ett smidigt sätt. Kolla gärna upp olika träningsprogram så att du får ut maximalt utav din simträning. Enda nackdelen med simning är att man är låst till de öppettider som badhuset har. Simning i kombination med annan typ av träning kan vara att föredra.

Löpning

Som med cykling så är du inte beroende av några öppettider utan du kan när som helst det passar dig ge dig ut i löpspåret. Löpning kanske inte är den träningsform som man börjar med utan det kan vara bättre att ha tränat ett tag så man fått upp lite fysik för att börja med löpning. Det finns mycket som är positivt med löpning och om du känner att detta är din form av träning så är det inget att vänta på utan bara att ge sig ut.