Gör sommaren till en årstid av träning

Sommaren är här och solen skiner. De varma dagarna passar utmärkt för att träna på. Speciellt när man ofta är ledig under dessa tider så kan det vara bra att lägga in lite träningspass för att hålla igång.

Att springa är något som många njuter av. Den ändlösa vägen. Hur din kropp stretar på framåt. Solen skiner i ansiktet. Det kan därför vara perfekt att inleda det som kan komma att bli en vana i sommar.

Nyckeln till att hålla igång under lång tid är att börja smått. Börja med att springa vid få tillfällen eller kortare sträckor. Sedan kan du sakta trappa upp din träning och på så sätt komma in i en bra vana där du också trivs med träningsmängden.

Ett alternativ kan också vara att inhandla lite nya träningskläder. Speciellt löparskor är riktigt roliga att köpa, men också viktiga för att inte skada sig. Ett par rejäla löparskor är jättebra att investera i om du ska komma igång med träningen.

Om du fortfarande har svårt att motivera dig kan det vara en god idé att hitta sig en träningskompis. Det är då lättare att motivera sig. Det blir svårare för dig att ställa in och du kommer också märka att det är roligare. Om man har en träningskompis som kan sporra en är det lättare att man pressar sig och på så sätt få ut mer av sin träning.

Som du märker finns det många sätt att komma igång med träningen på. Det viktigaste är att du hittar ett sätt som passar dig. Lycka till!