Fotbollsnyheter i juni

Det dimper in fotbollsartiklar med nyheter nästan varje timme på dygnet, globalt sett. Det är inte alltid lätt att läsa varenda artikel som fotbollsälskare. Vi ger en snabb summering om några nyheter som sker i fotbollsvärlden just nu. 

andrahalvlek.se läser vi att Niklas Moberg har tränat med Assyriska och det låter som det finns en chans för comeback. Det kanske till och med bli en comeback i Söderköping IK?

I division 5 tog Gusum en ruskigt stor seger när matchen mot NFF slutade 7-0 till Gusum. NFF blev nervösa redan efter de första målen och när Gusum prickat in 4 mål, kom tre till snabbt inpå då NFF tappade gnistan helt och såg ut att svälja sin förväntade förlust med hull och hår.

En undersökning av damfotbollen visar att deras lönar börjar förbättras. Förr behövde många amerikanska och europeiska fotbollsspelare ha ännu ett jobb på sidan av för att få en beskedlig lön. Rosengårds stjärna Marta från Brasilien spelade tidigare för Tyresö och hade då en årlig lön på runt 2 miljoner kronor. Den bäst betalda fotbollsspelaren är Alex Morgan som tjänar uppemot 19 miljoner om året, men här är majoriteten av lönen från sponsorer. Det är en liten droppe i havet om man jämför med den bäst betalda fotbollsspelaren på herrsidan: Lionel Messi som tjänar runt 600 miljoner om året!

Ytterligare information från damfotbollen. Tyskland tog hem en stor seger när de mötte Thailand då de vann med 4-0. Lena Petermann hann göra två mål under bara tre minuter och Sara Daebritz gjorde sista målet genom att skjuta in bollen i ett öppet mål. Första målet gjorde Melanie Leupolz under 24:e minuten.

En av de bästa spelarna i världen, FC Barcelonas Neymar Jr ska började förhandla om ett nytt kontrakt. Barcelona vill självklart ha kvar spelaren då han utgör en del av den starkaste trion i fotbollshistorien tillsammans med Messi och Luis Suarez. Neymars kontrakt ska i så fall binda honom till klubben framtill 2020. Han kommer då få cirka 110 miljoner om året, med en klausul som låter honom köpa sig fri för lite över 2 miljarder!