Nya årstider i antågande

höst och vinter

Även om vi på många sätt och vis försöker förtränga det säkra faktum att sommaren snart är förbi, är det likväl en realitet som det är svårt att undvika, trots en pågående växthuseffekt, m.m. För oss som gillar att hålla igång innebär detta att sommarsporterna plötsligt blir mindre tillgängliga, då man förpassas inomhus i allt större utsträckning, helst när den första snön börjat falla. Tack och lov är det ett tag kvar tills dess, men det kan ändå vara bra att göra sig redo för vad som komma skall. Låt oss kika på några roliga sporter som passar perfekt på höst och vinterhalvåret.

Orientering

Orientering är en perfekt sport för höstens friska och klara dagar där du får passa på att suga i dig så mycket av solens strålar som möjligt, de som snart är på väg att försvinna i allt större utsträckning. Sporten fungerar lika bra på hobbynivå som på högre nivåer och är ni ett kompisgäng som gillar att orientera ihop så kan ni passa runt uppgiften att sätta ut kontrollerna från gång till gång.

Hockey

Hockey är en rolig sport vår, sommar, höst, som vinter, men är främst förknippat med vinterhalvåret. Om du inte längre har den nödvändiga utrustning som krävs för att lira, så tycker vi att det är dags att skaffa det. Friåkningstiderna blir snart fler och fler, och beroende på vart i landet du bor för även minusgraderna med sig möjligheten att besöka någon av stadens uterinkar. Där kan du köra på helt själv eller samla kompisgänget för match.

Skidåkning

Precis som hockeyn hör till vintern så gör även skidåkningen det, i än större utsträckning om du frågar oss. Många längtar faktiskt på att snön ska ligga kvar på backen för sin chans att ge sig ut runt elljusspåren. Skidåkning är en harmonisk och meditativ träningsform likt löpning, som dessutom är väldigt bra för din kondition och kroppsmotorik. Allt du behöver är en välfungerande utrustning, då det inte är lika roligt att kämpa på med ett par tunga plankor från -73.