Använda cykeln året om

Det är idag inga som helst problem att använda sig av cykeln året om. Det som behöver tänkas på är att vara försiktig och montera på vinterdäck på cykeln. Om vädret tillåter så är det härligt att ge sig ut på cykeln en krispig och något kylig dag. Varma kläder och en tunn mössa under hjälmen gör att det kan bli en härlig cykeltur.

Det finns som vi skrev i ingressen vinterdäck till cyklar idag. Till och med dubbdäck om det skulle vara något som önskas. Det är inte allt för mycket jobb med att skifta två däck på din cykel. Dessa ger dig ett otroligt bra grepp och du kommer att känna dig mycket säkrare när du är ute och cyklar på vinterunderlag. Självklart så kanske det gäller att tänka sig för mer om man är ute på trafikerade vägar.

Säkerheten går alltid först och det gäller att man har hjälm oavsett väderlek. Du kanske inte kan gasa på som du gör under sommaren men med dubbdäck på din cykel så får du ett bra grepp och kan stanna betydligt fortare än med vanliga däck utan dubb. Det är en mjukare gummiblandning i vinterdäcken till cykel som gör att de greppar mycket bättre när det blir kallare ute. Det är samma sak som med bilens vinterdäck.