Premier League- Världens största fotbollsliga

Premier League är en av världens största ligor sett till alla sporter och med god marginal den största ligan inom fotbollen. Den engelska högstaligan är dessutom svenskarnas absoluta favoritliga, ett arv som sträcker sig många årtionden tillbaka i tiden.

De flesta svenskar följer Premier League hemifrån och svenska tv-bolag har i många år satsat stort på proffsiga sändningar av matcherna. Stryktipset var det som banade vägen för det stora intresset för engelsk fotboll i Sverige. Engelsk fotboll har haft många klassiska lag genom åren, idag är de största lagen bland svenska fotbollssupportrar till exempel Liverpool, Manchester United och Arsenal.

Merchandise

En växande trend inom idrott generellt och inte minst fotboll är att skaffa så kallad merchandise. Det vill säga kläder, väskor eller andra accessoarer med ditt favoritlags klubbmärke eller färger. Det finns en uppsjö av olika saker som visar din lagtillhörighet, till exempel kaffemuggar, kalendrar eller ölglas. Detta för att visa din lagtillhörighet och i vissa fall för att produkterna helt enkelt är riktigt snygga och passar till matchdagen eller vardagen. Du kan skaffa det du behöver för just ditt lag. Detta kan du göra oavsett om du supportar Liverpool, Manchester United, Arsenal eller varför inte någon av London-klubbarna som Tottenham eller Chelsea?

Utbudet av Premier League

Premier League kan du titta på via svensk tv. Där får du matcherna i sin helhet, höjdpunkter, repriser på matcherna och studio. På grund av ett regelverk kring sändningsrättigheter får dock bara en match sändas i sin helhet under lördagar klockan 16. Den match som sänds är dock oftast den match som flest personer vill titta på. För dig som inte kan få nog av Premier League finns det en möjlighet att följa fotbollen på andra sätt än via matcherna. Den växande trenden med podcasts har även nått fotbollen. Förutom en del engelskspråkiga poddar om Premier League så finns det också en svensk podd som avhandlar ämnet.