Allt inför en segeltävling

Utmana dina seglingskunskaper och delta i en seglingstävling i sommar. Kappsegling kräver dock lite mer än vanlig semesterlunk i skärgården. Har du själv och din båt rätt utrustning för att delta i sommarens regattor? Framförallt kan det vara värt att lägga tid och pengar på att få en välpolerad botten.

Det går fortare när bottenytan är välgjord. Det är också bra att se över däcksutrustningen så att du har rätt linor och block. Vidare kan det vara värt att se över säkerhetsutrustning såsom flytvästar och säkerhetslinor på däck. Skaffa det som behövs så ökar du dina chanser till att vinna en regatta i sommar.

Besättning

Utan en bra och vältrimmad besättning spelar det ingen roll hur mycket du har utrustat din båt. Så lägg tid på att skaffa gastar och trimma ihop en bra besättning. Det bästa receptet är mycket tid tillsammans ute på vattnet.

Har du svårt att få ihop tillräckligt med folk finns det flera twohands-regattor att ställa upp i både i Sverige och våra nordiska grannländer. Då behöver du bara hitta en seglingskompis att trimma ihop dig med. Bohusracet längs med Bohuskusten tillåter bara två deltagare per båt och även Gotland runt har klasser för doublehanded.